Styrkeløft

Hvad er styrkeløft? 

I Styrkeløft konkurreres der i disciplinerne squat, bænkpres og dødløft og betegnes som en kraftsport. Der er flere træk, som gør at styrkeløft minder en del om vægtløftning, idet man også her skal løfte så tung en vægt som muligt, gennem tre mulige forsøg i hver øvelse.

Det er muligt at stille op i to forskellige typer af konkurrencer. Der er enkeltdisciplinen bænkpres, og konkurrence i alle tre discipliner også betegnet som trekamp. Her findes vinderen ud fra den samlet totale vægt løftet på tværs af de tre discipliner. Styrkeløftsporten er ikke kun en mandesport, men i ligeså høj en kvindesport, hvor der især i de seneste år, har der været en stor tilslutning af kvindelige løftere. Der konkurreres ligeledes på tværs af vægtklasser.

De tre discipliner
I squat placeres stangen, ved hjælp af stativet, på den øverste del af ryggen, hvor man efterfølgende træder et par skridt tilbage og bøjer benene til lårene er placeres under lodret med lårbenet og herefter rejser man sig op igen udstrakt position.
I bænkpres placeres man sig på ryggen på den pågældende bænk, hvorefter man tager fat i stangen og placere den i strakt arm over brystet. Herefter sænkes stangen ned mod brystet og løfter stangen op igen i strakt position.

I dødløft trækker løfteren stangen fra gulvet og op i strakt position, indtil stangen ligger placeret på lårets øverst del og både knæ og ryg er helt lige.

Der opdeles ligeledes i to kategorier indenfor styrkeløft – ‘raw’ og ‘udstyr’. Når der tales om raw styrkeløft, indebærer dette at man udelukkende kun må benyttes sig af bælte, knæsleeves og wristwraps. I udstyr er der tale om, at der benyttes specielle dragter og bænkprestrøjer, samt knæbind, der bevirker til flere kiloer.

Hos HSK dyrker flest af vores licensløftere ’udstyr’, men der er også en række ’raw’ løftere, så klubben består af et miks fra begge kategorier.

Noget du vil prøve kræfter med? 

Så er du mere end velkommen til at tage kontakt til os, så sørger vi for at du får den støtte og hjælp for, at du kommer i gang på den bedste måde.

Vi har en lang række af kompetente løftere, der kan vejlede dig mod dine mål og drømme!

Video præsentationer

Nedenstående video er fra da den anerkendte russiske professor og træner Boris Sheiko besøgte Horsens Styrkeløft Klub i samarbejde med Dansk Styrkeløft Forbund september 2018.

Nedenstående video er lavet i forbindelse med breddetræf i HSK’s lokaler og er et arrangement etableret af Dansk Styrkeløft Forbund, til at udbrede kendskabet til styrkeløft med henblik på udstyr.

_PBN1089
Afspil video
Afspil video